Tafelbladen

Tafelblad op maat

Een tafelblad op maat heeft veel voordelen. Met een op maat gemaakt blad kunt u gemakkelijk iedere specifieke ruimte of kamer inrichten naar eigen wens. Nu kan uw ruimte dus precies naar uw persoonlijke smaak of comfort gerealiseerd. Qua indeling is een smaakvol interieur bij iedereen divers. Geïnteresseerd in een tafelblad die compleet aan uw persoonlijk wensen voldoet? Dan kunt u uw creativiteit bij ons loslaten . Of het nu om een tafelblad voor een salontafel, eettafel of voor een bureau gaat. Wij maken een tafel die aan uw wensen en verwachtingen voldoet.

Betonnen tafelblad

De industriële look is in deze tijd zeer populair. De betonnen bladen passen perfect bij de industriële look door zijn stoere- en robuuste uitstraling. Het combineert dan ook perfect met andere natuurlijke materialen zoals hout- en RVS. De stylingsopties zijn eindeloos met een betonnen tafelblad. Onze bladen zijn stevig, slijtvast en duurzaam. De tafel bestaat uit een mengsel van cement en andere toevoegingen. De tafelbladen hebben daarnaast een redelijk laag gewicht. Wij maken de kern van bladen die dikker zijn dan 4 centimeter van piepschuim. Hierdoor weegt het blad een heel stuk minder dan een massief betonnen blad, maar blijft het toch een zeer sterk blad. Zoals hiervoor aangegeven maken wij de bladen met de hand compleet naar uw wensen in onze eigen werkplaats. U kunt zelfs een logo of afbeelding laten aanbrengen in het tafelblad. Wij impregneren onze betonnen tafelbladen en brengen daarna een beschermende toplaag aan die niet glanst zodat u niet bang hoeft te zijn voor scheuren of vlekken.

Tafelblad hout

Een houten tafelblad is veruit de populairste keuze als tafelblad. We bespreken hieronder de populairste houtsoorten voor tafelbladen.

Mangohout tafelblad

Mangohout is een zeer duurzame houtsoort. Hierdoor is hij de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. De houtprint is erg druk, dit geeft het een bijzonder maar aangename stijl.

Eiken tafelblad

Een van de meest gebruikte houdsoorten is Eikenhout. Eikenhout is een sterk en hard houtsoort en wordt om deze reden veel gebruikt voor meubels. Eikenhout heeft een rustige en robuuste uitstraling.

Acaciahout tafelblad

Acaciahout wordt heel lang gebruikt voor meubels en is als tafelblad zeer aantrekkelijk. Het is een warme en duurzame loofhoutsoort. De mooie kleurschakeringen, vlamtekeningen en de warme kleur onderscheid Acaciahout zich van andere houdsoorten.

Esdoorn

Deze soort wordt vaak gebruikt voor meubels omdat dit de hardste houtsoort is. Het hout is lichtgeel en heeft hele fijne nerven.

Notenhout Tafelblad

Notenhout is een sterke en massieve houtsoort. Het kenmerkt zich door zijn warme donkere kleur en luxe uitstraling door de mooie vlammende nerf. Notenhout wordt vooral gebruikt voor kasten en tafels.

Teak Tafelblad

Teakhout voelt door zijn oliën erg glad en zacht aan. De kleur van Teakhout is licht tot goudbruin en kan door het zonlicht donkerder verkleuren. De verkleuring door het zonlicht ziet er bij deze houtsoort erg stoer uit.

Buikenhout

Beukenhout geeft soms een rode gloed af van zijn lichte bruine kleur. Het hout heeft een gelijke nerf en structuur, splintert bijna niet en is erg hard. In Nederland word ook Beukenhout veel gebruikt.

Glazen tafelblad

Een glazen tafelblad past vooral bij een modern interieur maar is eigenlijk bij elk interieur toepasbaar. Het is een stijlvol en makkelijk schoon te houden tafelblad. Veel mensen zijn niet heel voor een glazen tafel. Het is immers van glas, en dit kan breken en allerlei verwondingen veroorzaken. Maar de glazen bladen van deze tijd zijn wel een stuk steker. Er is er dus minder kan op breken. Een glazen tafelblad wordt vaak ook gebruikt als beschermlaag van bijvoorbeeld een houten tafel.

Waarom een betonnen tafelblad?

De interieur trend van dit moment is industrieel. Onze betonnen tafelbladen zijn stevig, slijtvast en duurzaam. De uitstraling van onze bladen past perfect bij de industriële look door de robuust- en stoerheid. Hierdoor combineert het ook perfect met andere natuurlijke materialen als RVS en hout. Uw stylingsopties zijn eindeloos met een betonnen tafelblad. Voor deze tafels hoeven geen bomen gekapt te worden. De tafel bestaat uit een mengsel van cement en andere toevoegingen. De tafelbladen hebben daarnaast een relatief laag gewicht. Dit komt doordat wij de kern van bladen die dikker dan 4 centimeter zijn van piepschuim maken. Hierdoor blijft het beton sterk, maar weegt het een heel stuk minder dan een massief betonnen blad, en is ook niet zwaarder dan bijvoorbeeld een granieten blad. Wij kunnen grote en lange betonbladen aan één stuk maken die geen krimpscheuren krijgen omdat wij glasvezels verwerken in het betonmengsel. Zoals u weet maken we de bladen met de hand compleet naar uw wensen in onze eigen werkplaats, en kunnen we eventueel met een logo of afbeelding personaliseren. Dit doen we door de beeltenis in de mal aan te brengen of achteraf in het blad te stralen. Ten slotte hoeft u niet bang te zijn voor vlekken of krassen. Wij impregneren onze betonnen tafelbladen en brengen daarna een beschermende toplaag aan die niet glanst. Het eindproduct is nu zeer goed beschermd tegen vlekken, blijft veel langer mooi en is gemakkelijker zelf te onderhouden. Mét het behoud van die robuuste betonuitstraling. U kunt uw interieur aanvullen met meubels van onze partner Meubols.

Voordelen betonnen tafelblad

  • Duurzaam (zal zeer lang mee gaan)
  • Robuuste en industriële stijl
  • Slijtvast
  • Stevig
  • Handgemaakt
  • Compleet personaliseerbaar (eventueel met logo of afbeelding)
  • Geïmpregneerd
  • Onderhoudsvriendelijk (zeer gemakkelijk om te schoonmaken)
  • Kleurvast (kan dus ook buiten staan)